Inspirerende training met praktische doe-opdrachten en eye-openers om je verder te helpen als docent.

60.000 leerlingen, zoveel leerlingen minstens, heb ik verteld dat ze de balans in hun leven moeten bewaken. Tussen creativiteit en hard werken.

Tussen plezier en werk. Tussen dromen en ergens voor vechten. Ik tel mijn tien jaar fulltime docent in het Speciaal Onderwijs maar even niet mee.

Op LinkedIn schreef ik een artikel dat omschreef waarom ik ben gestopt in het onderwijs. Het artikel werd massaal gedeeld en ik werd overstelpt met hulpvragen, smeekbedes en bedankjes. Sindsdien ben ik mij meer en meer gaan richten niet alleen op de leerlingen, maar op de mensen die ze moeten begeleiden.

Jullie.

De workshops Virtual Reality, Artificial Intelligence, Photoshop, Programmeren, en al die andere lessen die ik wekelijks geef, duren meestal maar een moment.

Mijn boodschap beklijft langer.

Want op de honderden scholen waar ik les geef zie ik een rode draad. Primair onderwijs, van kleuters tot pubers, en voortgezet onderwijs, van autistische, meervoudig gehandicapte jongeren tot hoogbegaafden, en van penitentiaire inrichtingen naar VWO klassen.

Mijn “bird’s eye view” wil ik jullie terug geven. Want het is de reden dat ik NIET meer in het onderwijs werk als docent. En hoe ik, en jullie zo meer kunnen betekenen dan ooit.